17a Trobada Vaporista de la Vall d'Aro
Circulació de diversos minitrens
13/08/2017 · 11:00-20:00h
Parc de l'Estació, Castell d'Aro
Av. Carrilet, 53
PINTURA

17a Trobada Vaporista de la Vall d’Aro amb un conjunt d’activitats gratuïtes i obertes a tothom. El principal atractiu de la jornada és la possibilitat de poder circular gratuïtament en diversos minitrens (11-13 h i 16-20 h) a l’entorn de 635 metres de vies de 5”, i que fa sempre les delícies dels més menuts. Aquest és un dels set únics circuits de modelisme a escala que hi ha a Catalunya.

El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona, conegut popularment com a Feliuet o Carrilet, es va inaugurar l’any 1892, funcionant com a línia de passatgers i mercaderies fins l’any 1969. Va ser el primer tren de la península en utilitzar la via estreta, ja que així es facilitava la construcció d’un traçat molt sinuós amb 82 corbes. L’any 2009 l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va adquirir la locomotora núm. 5, juntament amb dos cotxes de viatgers amb tribuna. La locomotora va ser construïda el 1893 per la casa Lokomotivfabrik Krauss & Cie. A.G. de Munic, Alemanya, i va ser la darrera en fer el viatge Girona- Sant Feliu de Guíxols l’any 1969. Un vagó mixt, amb sis seients de primera classe i correus, adquirit a la dècada dels anys 90 pel consistori, acompanya la màquina. La part que en un primer moment ocupava la segona classe, va ser suprimida i en el seu lloc es va instal·lar una petita estafeta per permetre treballar l’empleat de correus. A l’exterior es va col·locar una bústia on es podien dipositar les cartes. La locomotora va ser restaurada per l’Associació El Trenet de la Vall d’Aro, i també es pot veure al Parc de l’Estació.CULTURA - T 972 804 207 - cultura@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.