Exposicions i discursos
Cicle de Xerrades d'Art

Les exposicions sovint han estat molt més importants per als avenços de l’art i per a la consideració dels artistes que no ens pensem. Algunes d’elles han donat carta de naturalesa a determinats grups, o han aixecat polsegueres amb la crítica que es mantenen durant dècades, també han impulsat etiquetes més o menys afortunades... i sempre fan evidents els discursos socials, intel·lectuals i emocionals que envolten el fenomen artístic.

Per examinar aquestes relacions, proposem un recorregut per algunes de les exposicions que han configurat el món de l’art tal i com el coneixem avui en dia. En cada sessió ens endinsarem en una d’elles –i, de retruc, farem referència a d’altres, malgrat no siguin les nostres protagonistes–, i tot examinant què s’hi va exposar i què es va dir al respecte invocarem alguns dels noms i dels moments més importants de la Història de l’Art.

Sessions:

• 20 d’octubre. 1874: impressionistes a l’estudi del fotògraf

• 24 de novembre. 1910: postimpressionistes a la Grafton

• 19 de gener. 1917: exposició dels Independents

• 23 de febrer. 1937: l’art degenerat

• 9 de març. 1937: el gran art alemany

• 20 d’abril. 1937: el Pavelló espanyol a París

• 11 de maig. Exposicions i discursos

A càrrec de Pere Parramon, llicenciat en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, és president de l’Associació dels Amics del Museu d’Art de Girona i membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i de l’Associació Internacional de Crítics d’Art. Ha col·laborat com a crític en diferents publicacions (“Cultura|s” de La Vanguardia, Papers d’art, El temps d’art). És director a l’Institut Rafael Campalans i professor de Teoria de l’Art al Màster Integratiu d’Artteràpia de la UdG. Ha estat coordinador d’exposicions i adjunt a direcció de la Fundació Privada Vila Casas, i ha organitzat mostres per a diferents museus i fundacions (Museu Frederic Marès, Les Bernardes, Museu d’Art de Girona, Fundació ”la Caixa”, MUME, etc.). El 2017 publica la novel·la sobre la necessitat de l’art, la música i la cultura “El noi saltador i la reina dels guardians rossos” (Sd·edicions).BIBLIOTECA MERCÈ RODOREDA - T 972 825 491 - biblioteca@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.