Patricia de Solages
Fotografia
FOTOGRAFIA

Patricia de Solages neix i creix a Mèxic. Es trasllada a França l’any 1998 coincidint amb la Copa Mundial de Futbol. París, ciutat que adora, es converteix en la ciutat adoptiva. Durant aquest període treballa la fotografia propera al documental, que nodreix amb els seus viatges. La seva mirada ha canviat indubtablement en viure en diferents continents. Quan torna a Mèxic per fer fotografies bé sigui per encàrrec de l’estat mexicà o per a ella el resultat és un meravellós punt entremig. Si bé domina el tema perquè hi ha viscut allà, els seus clixés no són llocs comuns, la seva mirada encara sap com capturar els detalls que un estranger hi podria veure. Són imatges plenes de poesia i amor per la seva pàtria, on juga amb les ombres d’un sol que pot estar molt absent de les capitals del nord d’Europa. Algunes fotografies d’aquest període apareixen a National Geographic.

El seu treball dóna un gir diferent quan es trasllada a Brussel·les l’any 2001. La seva investigació és més espiritual, l'atenció a la natura i al medi ambient que vam intuir els primers anys es converteixen en principis, postulats i especialment la font de noves sèries de treballs al voltant de l'aigua. El seu treball fotogràfic és proper al dibuix, a la pintura en la seva pròpia forma. Els suports dels seus treballs intensifiquen els missatges. Amb Je suis l'eau, la impressió en plexiglàs se suma a la fredor de les glaceres de la Patagònia, la forma circular ens recorda tant al nostre planeta com a la fragilitat d'una gota d'aigua. En Calligraphie intime, la impressió en paper japonès reforça les oposicions de la ruta de foc sobre el gel d'Islàndia, la lava que flueix sobre els volcans nevats es dibuixa com una pinzellada de tinta, una línia perillosa i fascinant. Finalment, Keep it wild, la impressió dels icebergs i The Sea has no border, amb la impressió del mar, tots dos sobre mantes de supervivència, ens criden la urgència d'actuar a favor del clima, per salvar la terra i per protegir les dones i homes que la creuen.

François Taillade

juliol 2018

Inauguració dissabte 22 de setembre · 19 h

Horaris: Caps de setmana i festius 11-13 h i 17 20 hCULTURA - T 972 816 192 - cultura@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.