Cobla Rossinyolets
Audició de Sardanes · Festa Major de Platja d'Aro
15/08/2018 · 19:00h
Plaça Major, Platja d'Aro
Plaça Major
MÚSICA

La sardana és un dansa popular catalana, considerada el ball nacional de Catalunya. És de caràcter col·lectiu i hi participen dones i homes agafats de les mans, formant una rotllana, i puntejant amb els peus els compassos de la música que interpreta un grup d’onze músics anomenat cobla, que toquen dotze instruments, quatre dels quals són típicament catalans: tenora, tible, flabiol i tamborí.

Per ballar la sardana, un nombre indeterminat de dansaires formen una rotllana agafats de les mans i mirant al centre, ballant cap a dreta i esquerra amb un tempo bastant estable, amb un aire sovint lent i concentrat, en alguns moments més animat. Els canvis de ritme s’identifiquen pel volum sonor d’unes composicions amb compàs binari de 2/4 o 6/8. Actualment hi ha més de 30.000 partitures de sardanes.DINAMITZACIÓ CULTURAL - T 972 817 179 - dinamitzacio@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.