L'Empordanet
Cicle d'estiu de sardanes i havaneres
11/08/2018 · 22:30h
Plaça Sant Pol, S'Agaró
Plaça Sant Pol
MÚSICA

L'Empordanet ha encaminat les seves passes en base a allò que han après, sobretot de Càstor Pérez (1955-2010), que sempre va tenir el desig d'ensenyar tot el que va aprendre durant trenta anys d'experiència i contacte amb els antics cantaires de Calella de Palafrugell. Representants d'una renovació generacional amb la vocació de cantar els repertoris que al llarg dels anys han esdevingut més tradicionals o bé aquelles cançons que corren el perill de quedar en l'oblit.

En Lluís Bofill, avui director de l'Empordanet, va ser cofundador del grup Els Cremats l'any 1995, va participar més endavant amb el grup El Cafetó fins que s'incorpora al grup Duet l'any 2.001 per a reforçar la cobertura instrumental.

En Xavi Jonama (baríton) va ser cofundador del grup Àmfora l'any 1995. Un duet de veus joves amb ganes de gaudir de l'ambient engrescador de l'havanera fins a la fundació l'any 2003 del grup L'Empordanet fruit de la unió del grup Àmfora i el Duet on participava en Lluís. Així, en el seu repertori volen reflectir experiència i renovació generacional. Respecte per la tradició i desig d'innovació.

L'havanera és un gènere musical que té el seu origen a Cuba durant el segle XIX. Allí el ritme de la contradansa que va ser modificat en una societat mestissa i amb influències musicals d’Amèrica, Europa i Àfrica, i originàriament era un gènere ballable, que es va anar transformant vers la cançó.

Així com a Cuba l'havanera no ha destacat especialment, sí ho ha fet a la península ibèrica. Al País Valencià, Cantàbria, Astúries i al País Basc es sol cantar amb orfeó, en canvi a Catalunya es vincula en petites formacions que originàriament les cantaven en tavernes de petits pobles de pescadors. I és que la majoria de les lletres se centren el món del mar o en l’enyorança de les antigues colònies d’ultramar.DINAMITZACIÓ CULTURAL - T 972 817 179 - dinamitzacio@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.