Derbi d'enganxe de Platja d'Aro
Prova puntuable pel Campionat de Catalunya
30/11/2018 - 02/12/2018 · 09:00-16:00h
Port d'Aro, Platja d'Aro
Carrer Nàutic, 8
CAMPIONAT

Prova oficial i puntuable pel Campionat d'enganxe de Catalunya i sota la normativa de la Federació Catalana d'Hípica.

Es realitzarà en les zona de Riuet de Platja d'Aro

L'Enganxe és una disciplina ancestral que uneix cavall i carruatge. Ja utilitzada pels egipcis com a instrument bèl·lic, van ser els romans els introductors de I'enganxe de competició amb les curses de quàdriques.

Actualment, l'objecte de les competicions és reflectir la doma i forma física dels cavalls juntament amb l'habilitat del cotxer.

Els carruatges de competició tenen habitualment quatre rodes, i el nombre de cavalls diferencia el tipus d'enganxe: es diuen Llimoneres si porten un sol cavall, Troncs si aparellen dos cavalls, i Quartes si enganxen quatre cavalls.

Un concurs complet d'enganxe consta de tres proves:

Prova A. Doma: consta d'una Repris, similar a les de doma clàssica, en la que es jutgen els moviments, l'elasticitat, i submissió del cavall en els diferents ritmes i figures. Les Repris són de diversa dificultat i estan adequades al nombre de cavalls que porti l'enganxe.

Prova B. Marató: és un conjunt de fases en les quals hi ha un recorregut de camp de regularitat, seguida d'una fase de pas i d'un conjunt d'obstacles (de 6 a 8) en els que es valora el temps empleat per passar cada obstacle.

Prova C. Manejabilitat: és una successió de portes formades per conus, i situades de forma irregular dins la pista de doma, que s'han de passar en el mínim temps possible i sense que caiguin les pilotes que hi ha col·locades sobre els conus.

Cada prova té una qualificació independent, i la suma de totes dona el guanyador.

Horari a concretar.ESPORTS - T 972 816 769 - esports@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.