Fons Municipal d'Art 2011-2018
Testimoni Artístic
ART

El Fons d’Art Municipal, constituït exclusivament per les donacions dels artistes que han exhibit la seva obra en els espais expositius del municipi, recull obres de qualitat desigual i no respon a un discurs artístic estructurat i cohesionat. La col·lecció és eclèctica en mitjans, formats, tècniques, moviments i estètiques, amb molts accents i amb una gran proliferació de llenguatges artístics, cal situar-lo en una diversitat d’expressions que posen de relleu intencions, inquietuds i preocupacions estètiques contemporànies, i és el testimoni de la suma d’esforços a l’hora de tirar endavant un projecte comú. El Fons d’Art Municipal compta amb una col·lecció d’obres d’art que comprèn, principalment, un llarg període de l’art català, i cada vegada més, compta amb més peces d’artistes importants en l’àmbit internacional. Centrada en diferents corrents, tant abstractes, com de ressò figuratiu i realista, amb una visió exhaustiva de la concepció tradicional del paisatge i la figura.

Cronològicament, el fons arrenca amb els hereus de la pintura tradicional catalana i, en les opcions d’avantguarda, agermana els artistes de la generació de la postguerra provinents de Dau al Set, l’informalisme, l’abstracció, la neofiguració, la nova fornada de pintors sorgits als anys setanta, i la diversitat pictòrica dels anys vuitanta i fins als nostres dies.

No hem de buscar un comú denominador estilístic o formal, sinó que cada obra, en la seva individualitat, ens proporcioni, una anella en la llarga cadena cronològica que s’inicia amb la generació nascuda els anys 20 i arriba fins l’actualitat. Un recorregut que ens ofereix un passeig que s’inicia amb les avantguardes històriques i arriba fins les noves propostes.

Conxita Oliver

Membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i de l’Associació Internacional de Crítics d’ArtCULTURA - T 972 816 192 - cultura@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.