12a Trobada de Puntaires
Diada de Sant Jordi 2018
23/04/2018 · 10:00-13:00h
Av. de S'Agaró, Platja d'Aro
Av. Mediterrània - Carrer Mossèn Cinto Vergaguer
ART

Cada any, per la Diada de Sant Jordi, a Platja d'Aro es celebra la Trobada de Puntaires, que enguany celebra la seva 12a edició.

Les puntes de coixí són un art tèxtil que consisteix en elaborar filigranes fines i complexes a partir de l'ús d'un patró de cartolina, fil, boixets, agulles i un coixí.

Les primeres creacions artesanals de puntes les hem de situar a Venècia i ràpidament s'extenen per tot Europa, on Flandes, França i Bèlgica són els països més influents.

A Catalunya, els treballs de puntes de coixí proliferen i es converteixen en un negoci degut a la punyent indústria tèxtil, però amb la decadencia d'aquesta, la tècnica de fer blondes, punyetes, mocadors i puntes en general, resta en el saber de les puntaires, que continuen confeccionant-ne pel gaudi propi i mostrant aquest art tradicional a qui en vulgui aprendre.DINAMITZACIÓ CULTURAL - T 972 817 179 - dinamitzacio@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.