16a Neteja del fons marí
Amb la participació de submarinistes voluntaris
04/06/2017 · 09:00-13:00h
Platja Gran (Riuet), Platja d'Aro
Av. Verona Terol, 25
NATURA

Nova edició on s’espera, de nou, la participació d’un centenar de submarinistes voluntaris d’arreu de país. La Neteja del Fons Marí té com a punt de trobada i d’arribada dels submarinistes voluntaris la zona de Riuet de la Platja Gran, a tocar del Club Nàutic Port d’Aro, on s’hi fan les inscripcions (8-9 h). Des d’allà les barques traslladen els participants a la zona designada del litoral del municipi (9 h), on durant una hora i mitja hi fan les immersions (9.30-11 h). Com a cloenda hi ha un esmorzar popular per als participants.

També se celebra la Descoberta del Fons Marí, una activitat de formació mediambiental adreçada als alumnes de 6è de Primària de les escoles del municipi. Els escolars participen en una jornada d’educació ambiental que s’inicia amb un passeig en barca per conèixer el litoral i les cales del municipi. Tot seguit, fan una descoberta del fons marí a Cala Pedrosa de S’Agaró per descobrir-ne la fauna i flora marina. Darrerament, poden contrastar aquesta riquesa amb els elements de brutícia extrets.

En les quinze edicions anteriors de la Neteja del Fons Marí de Platja d’Aro hi han participat entre 100 i 250 submarinistes d’arreu del país, que de mitjana han extret de 350 a 500 quilos de brossa. Ambdues activitats, la neteja i la descoberta del fons marí, pretenen sensibilitzar la població sobre la necessitat de protegir i preservar el medi ambient, tot insistint que el fons marí també en forma part. La gran quantitat d’objectes que s’han extret durant aquests anys (taules, mobiliari públic, elements d’embarcacions, ferralla...), confirmen que encara hi ha molt de treball per fer en aquesta línia. Els submarinistes participants han d’estar en possessió del corresponent carnet o llicència federativa.MEDI AMBIENT - T 972804217 - serveis@platjadaro.comCOMPARTIR


Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació aquí.